Fiber Lasersnijder verkoop & Service

P-T Series

Gietijzeren onderstel

Gietijzeren onderstel

  • Het gebruik van vlokgrafiet, waarvan de laagste treksterkte 200 MPa is,  zorgt voor een sterke schokabsorptie en slijtageweerstand.
  • Hoog koolstofgehalte, hoge druksterkte en hoge hardheid.
  • Lage warmtegevoeligheid en gevoeligheid van de bedspleet verminderen het verlies van materiaal tijdens het gebruik, zodat de nauwkeurigheid van de machine lang behouden kan blijven, en geen vervorming tijdens een levenscyclus optreedt.

Bodor Cloud

IoT-cloudplatform voor CNC-fiberlasermachines. Meer informatie

icon4s

Digitaal beheer van apparatuur,
opslag van traceerbare gegevens.

iconCheck

Realtime apparatuurmonitoring,
automatisch storingsalarm.

iconA

Toegang via meerdere apparaten,
veelzijdig informatiedisplay.

iconLight

Doe een after-salesaanvraag via het Bodor-cloudplatform.

Tandwielaandrijving, uitwisselsnelheid 30s, marktleider

Systeem met twee automatische uitwisselingsplatformen

Door de snelle uitwisseling tussen de twee platformen kan je heel wat efficiënter werken. De tandheugeloverbrenging zorgt voor een betere stijfheid en grotere nauwkeurigheid. Het is tijdbesparend en werkt efficiënter. De hoogte uitwisselsnelheid van het platform bedraagt 30s.

Laserkop met autofocus

Autofocus

Bruikbaar op meerdere brandpuntafstanden, pas automatisch de brandpuntafstand aan in het snijproces bij verschillende plaatdiktes.

Handenvrij

De brandpuntafstand wordt geregeld door het besturingssysteem. Dat betekent geen handmatige bediening en dus minder fouten of vergissingen.

Snel

Met de laserperforatie van Bodor bespaart u 90% tijd. De laserkop met autofocus kan de parameters van de systeemopslag automatisch lezen bij het verwisselen van verschillende metalen platen. Een perfecte snijkwaliteit, minder gas- en elektriciteitsverbruik, lagere kosten en een hoog rendement.

Nauwkeurig

U kan respectievelijk de brandpuntsafstand voor het perforeren en voor het snijden instellen voor een grotere nauwkeurigheid.

Duurzaam

De ingebouwde dubbele waterkoeling zorgt voor een constante temperatuur van de collimeer- en focuscomponenten. Dit voorkomt oververhitting van de lenzen en verlengt de levensduur van de lenzen.

Automatische obstakelvermijding

De troef van het lasersnijden

Voorkomt boorgaten en voorkomt dat de plaat oververhit raakt bij langdurige perforatie.

Meer rendement, minder kosten

Minder schade aan de laserkop betekent bijgevolg minder onderhoudskosten voor de klant en dus ook een langere levensduur van de lasersnijder.

Voorkomt productiestilstand door botsing, zorgt voor continue productie.

Intelligent antibotsingssyteem

Een 360°-graden radarsysteem anticipeert en detecteert eventuele obstakels, waardoor de supersnelle Z-as obstakels onmiddellijk kan ontwijken bij een botsing.

Milieuvriendelijk en gezond

Volledige beschermkap

De volledig beschermkap zorgt voor een veiliger gebruik. De glazen kap beschermt de gebruikers tegen de laserstralen. Het automatische afzuigsysteem voor rookgassen en stof is milieuvriendelijk. Het intelligente controlesysteem vermindert het aantal ongevallen. U kan dus lasersnijden op een propere en gezonde manier.

Zelfcentrerende klauwplaat

De automatische elektrische klauwplaat wordt aangedreven door een gelijkstroommotor. De stroom van de motor is gevoelig, regelbaar en stabiel. Het klembereik is breder en de klemkracht is groter. Geen beschadiging van buizen, snelle automatische centrering en klemming van buizen, en stabielere prestaties. De klauwplaat is kleiner, de rotatietraagheid is laag en de dynamische prestaties zijn sterk. Een zelfcentrerende elektrische klauwplaat, tandwieltransmissie, een hoger transmissierendement, een langere levensduur en hoge betrouwbaarheid.

Hulpgas met lagedrukalarm

Geeft realtime drukdetectie, meldt afwijkingen, zorgt voor het snijeffect en de nodige precisie, en het tijdig vervangen van het gas.

Intelligente hulp op afstand via wifi

Algemene realtime feedback

Realtime foutenanalyse en probleemoplossing

Display besturingssysteem

Sierlijke rondingen

Het eerste UI-ontwerp ter wereld waarmee het display kan reageren op de verwerkingstabel, waardoor de verwerking intuïtiever gebeurt. De elegante rondingen passen perfect op de machinebehuizing. Het sterk, waterbestendig, luchtdoorlatend systeem creëert de beste omgeving om handig te kunnen werken. De diamantgeslepen vorm en het hd-plasma van gehard glas maken het scherm verfijnder en comfortabeler om te gebruiken.

Gietaluminium dwarsligger

De lichte dwarsligger, die volledig onder druk is gegoten in een stalen mal, kan de bewerkingssnelheid van het materiaal verhogen en de verwerkingsefficiëntie verbeteren, om zo voor de nodige verwerkingskwaliteit te zorgen.

Bodor Pro 2.0

BodorPro Automatisch traceren van randen, dubbel gebruik voor platen en buizen

Dankzij een nieuwe grafische weergave kunnen buisstukken zowel vlak als driedimensionaal worden weergegeven. Vlak retoucheren is gemakkelijk en gaat snel en tegelijkertijd kan u de driedimensionale weergave zien. Het nieuwe systeem dat de vier randen opspoort, de geoptimaliseerde zoekmodus en het algoritme zorgen voor een nauwkeuriger snijeffect en een stabielere nauwkeurigheid. In het tweeledige snijsysteem voor platen en buizen kan u gemakkelijk tussen de twee wisselen. De zones voor de platen en de buizen worden op intelligent wijze gesegmenteerd. Ook de veiligheid is verbeterd. Doordat het middelpunt van de buizen nauwkeuriger wordt gepositioneerd, worden de buizen nauwkeuriger gesneden.

Ontwerp

Het industriële karakter kreeg een esthetische beurt, een perfecte combinatie van technologie en esthetiek.

Krachtige versieringen in de vorm van een hockeystick, gecoat met een 30 mm dikke, zwarte acryl, een trekbank voor ijsfolie met een even verzorgd zilveren design en alpinewit plaatwerk. De internationale designstijl wordt gesmaakt door consumentengroepen over de hele wereld. De hele machine met haar nauwkeurig gietbed is zo stevig als een rots. De meest logische gulden snede en het geweldige ontwerp van de onderdelen maken de hele machine stabieler, comfortabeler, nauwkeuriger en meer technologisch. Het capsule-ontwerp van het computerhoofd dat vacuüm via hittevervorming werd tot stand gebracht, maakt de Z-as zo licht.

Functies

Dankzij het zware onderstel blijft het materiaal stabieler liggen tijdens het werken en dankzij de lichte dwarsligger kan u sneller werken. Het perfecte industriële ontwerp is meer afgestemd op de technologie van mens en machine. Dankzij het controlesysteem met hoogwaardige software kunnen de materialen nauwkeurig worden gesneden. De machine is gemakkelijker te bedienen, levert stabielere prestaties, een duurzamere kwaliteit, een hogere snijefficiëntie biedt een breder toepassingsgebied.

Intelligente beveiliging van het werkbereik
Het werkbereik van de dwarsligger en de snijdelen wordt automatisch gecontroleerd, zodat de bewerking binnen het bereik blijft. De dubbele vaste begrenzing levert beter materiaal op en verbetert de persoonlijke veiligheid, met een minimaal risico.

Automatisch smeersysteem
Het automatische smeersysteem voorziet regelmatig in voldoende smeerolie voor de apparatuur om normale en snelle bewerkingen te kunnen uitvoeren. Het is uitgerust met een alarm dat afwijkingen en olietekort meldt. Het systeem is een enorme verbetering voor het nauwkeurig snijden en verlengt effectief de levensduur van het transmissiemechanisme.

Een nieuwe generatie veiligheidsmodule

De afstand tussen de laserkop en het werkstuk tijdens het snijproces kan het aantal botsingsrisico’s verminderen. Het toestel zal stoppen met snijden wanneer de plaat botst. De veiligheidsmodule vermindert het aantal ongevallen en verbetert de snijprestaties.

Intelligent alarmsysteem
Het systeem zal het alarm starten en zal het via het controlecentrum naar de interface sturen als  de apparatuur afwijkingen vertoont. Doordat het vooraf afwijkingen aan de apparatuur kan detecteren en het aantal verborgen gevaren kan verminderen, gebeurt de probleemoplossing veel efficiënter.

Ultrasnelle traploze perforatie
De ultrasnelle traploze perforatie vermindert de perforatietijd aanzienlijk met 75%. Het aantal overgeslagen gaten wordt teruggebracht van 5% naar 2‰. Stabiel startpunt en opvolging, hoge precisie, minder slakken. Tijds- en elektriciteitsbesparing, efficiënter gebruik van het materiaal en minder schade aan de apparatuur. Controlepunt om de modus te selecteren, tijdbesparing voor het opsporen van fouten en geen technische drempel voor gebruikers.

Snijmonsters

Geschikt voor het snijden van koolstofstaal, roestvrij staal, aluminium, messing en gelegeerde metalen materialen.

Snijmonster

Geschikt voor het snijden van koolstofstaal, roestvrij staal, aluminium, messing en gelegeerde metalen materialen.

Productparameters

ModelP3015TP4020T
Werkgebied3000mm*1500mm4000mm*2000mm
Uitgangsvermogen laser6000w/4000w/3000w/2000w/1500w/1000w
Effectieve diameter buissnijderΦ20- Φ230mm
Effectieve diameter voor het snijden van vierkante buizen 
Rechthoekige buisMin. randlengte≥20mm
Max. buitendiameter van de cirkel≤230mm
Effectieve buissnijlengte3m/6m
Positioneringsnauwkeurigheid X/Y/U-as 
Herpositioneringsnauwkeurigheid X/Y/U-as 
Max. koppelingssnelheid X/Y-as100m/min
Max. bewegingssnelheid U-as30m/min

Stuur ons een bericht