Fiber Lasersnijder verkoop & Service

Veelvoorkomende problemen bij lasersnijden en hun oplossing

Veelvoorkomende problemen bij lasersnijden en hun oplossing

Lasersnijden is stilaan een hoeksteen aan het worden van de metaalverwerkende industrie. In tegenstelling tot de conventionele bewerkingen heeft het veel voordelen. Om een lasersnijmachine juist in te stellen moet je echter wel wat kennis hebben. Verschillende metalen hebben verschillende eigenschappen. Aluminium reageert heel anders dan zacht staal. Plaatwerk is heel anders dan 3D werkstukken.

De operator heeft dus wel een beetje kennis nodig om bij te sturen wanneer er niet gesneden wordt zoals verwacht. In dit artikel gaan we het hebben over de meest voorkomende problemen bij lasersnijden en hun oplossing. We verdelen deze problemen in 2 groepen: problemen indien er een snede is en problemen indien de laserbundel niet (of onvoldoende) door het materiaal snijdt.

Meer lezen

Alles wat je moet weten over snijden van metalen met hoogvermogen lasers

snijden van metalen met hoogvermogen lasers

Lasersnijden van metalen biedt heel wat voordelen tegenover de meer traditionele snijtechnieken. De snijsnelheid is hoger, de snedebreedte kleiner en een lasersnijmachine is over het algemeen nauwkeuriger. Ook is de door warmte beïnvloede zone veel kleiner wat interne spanningen of veranderingen van het materiaal beperkt.

In dit artikel gaan we het hebben over de verschillende aspecten die een rol spelen bij het bewerken van metalen met een lasersnijmachine. (snijden, lassen, oppervlaktebewerken, enz…). We willen je wat inzicht geven in de praktische aspecten van het snijden met een hoogvermogen laser.

Meer lezen

Wat is het verschil tussen een CO2 en fiber laser

Verschil tussen CO2 en fiber laser

De wereld van het lasersnijden staat niet stil. Met de opkomst van de fiberlaser als een goedkope lasersnij optie, vragen veel plaatbewerkers zich af of ze moeten overschakelen naar deze nieuwe techniek.

Op dit moment zijn er 3 soorten lasersnijmachines op de markt voor industrieel gebruik. De CO2 laser, de Nd:YAG-laser en de fiberlaser, waarbij die laatste als de opvolger van dee Nd:YAG laseren beschouwt mag worden. Het verschil tussen deze drie opties zit voornamelijk bij de laserbron die ze gebruiken. Welke is de beste keuze voor jou? Is de nieuwe fiber laser technologie iets om over na te denken?

De fiberlaser heeft zo zijn voordelen ten opzichte van de CO2-lasersnijtechnologie. Een hoge snijsnelheid en lager energieverbruik maakt dit een interessante optie om te bekijken. Maar in de praktijk blijkt het toch vooral van de toepassing af te hangen of je hier ook effectief een beter resultaat mee bereikt.

Daarnaast zijn er nog heel veel andere aspecten om mee rekening te houden. Kosten, onderhoud, verbruik, etc…

In dit artikel gaan we dan ook uit de doeken doen wat nu juist het verschil is tussen een fiber- en CO2 laser en voor welke toepassingen ze het meest geschikt zijn. We hopen je te helpen om een passende machine te vinden voor jou noden.

Meer lezen

Veiligheidsmaatregelingen bij lasersnijden

Veiligheidsmaatregelingen bij lasersnijden

Elk bewerkingsproces of machine heeft zijn veiligheidsvoorzieningen of maatregelen waar je zeker moet op letten. Hoewel een lasersnijmachine één van de veiligste manieren is om producten te snijden, is het grootste gevaar vooral onoplettendheid en vergetelheid als het aankomt op de veiligheidsmaatregelen.

Het is dus belangrijk om altijd aandachtig en bewust bezig te zijn met de machine en de omgeving ervan. De veiligheidsinformatie in dit artikel is bedoeld als een algemene leidraad en is geen vervanging voor een volwaardig veiligheidsprogramma gebasseerd op elke individuele lasersnij toepassing! Een professionele risicoanalyse en onderzoek naar de wettelijke veiligheidseisen is aangeraden.

Meer lezen

Welke metaaleigenschappen beïnvloeden het lasersnijproces?

Welke metaaleigenschappen beïnvloeden het lasersnijproces?

Metalen zijn onderheven aan continue onderzoek om hun mechanische eigenschappen te verbeteren voor verschillende toepassingen. Dat is voor lasersnijden niet anders. Er zijn steeds meer legeringen waarvan het snij oppervlak door laseren van zeer hoge kwaliteit is. Maar, hoewel de legering een invloed heeft op de performantie van de lasersnijmachine, is het verre van de enige eigenschap die belangrijk is. Er zijn daarnaast ook verschillende metaalsoorten die te lasersnijden zijn.

In dit artikel gaan we de belangrijkste parameters uit de doeken doen waar je moet op letten in jouw zoektocht naar de metaalsoort voor jou laserwerkstuk.

Meer lezen

Wat is lasersnijden en hoe werkt het?

Wat is lasersnijden en hoe werkt het?

Lasersnijden is de laatste decennia enorm gestegen in populariteit. Het is dan ook een enorm veelzijdige technologie die bijna grenzeloos lijkt. Lasers snijden de siliconen in microchips, worden gebruikt voor oogoperaties en snijden fururistische materialen voor de ruimtevaart, om maar even aan te geven hoe breed het werkingsgebied kan zijn.

Toch is er nog heel veel dat mensen niet weten over lasersnijden. In dit artikel brengen we je de basics bij.

Meer lezen